Hulpstukken en toebehoren

Handelsonderneming ter Meer heeft ook hulpstukken en toebehoren in het assortiment. Hieronder volgt een opsomming en meer informatie.
 
 • Gevelpan of kantpan
 • Vorsten
 • Ondervorst
 • RVS schroef
 • Vogelschroot/vogelmuisschroot
 • Broekstuk
 • Chaperonpan
 • Knikpan
 • Onderpan
 • Dubbele welpan
 • Doorvoerpan
 • Ventilatiepan
 • Piron

Gevelpan of kantpan

De gevelpan of kantpan wordt gebruikt om de zijkant van het dak af te sluiten. Omdat de gevelpan aan de ene kant van de nok anders als de andere kant, heb je een linkergevelpan en een rechtergevelpan nodig. 

gevel_dakpan
Halfronde vorst

Vorsten

Wij hebben verschillende vorstmodellen in ons assortiment, zowel gebruikt als nieuw. De keuze van de vorst kan per dakpanmodel verschillen. Een vorst wordt gebruikt voor de afwerking van de nok- en hoekkeper. Verder bieden wij ondervorsten, RSV schroeven en vogelschroot/vogelmuisschroot.

Ondervorst

Een ondervorst (wordt ook wel hoekkeperband of ruiterrol genoemd) zorgt voor de afdekking van de nok of hoekkeper, onder de vorstpannen. Op deze manier worden dieren, bladeren, regen en sneeuw tegen gehouden. Een ondervorst is een lange, buigzame strook van 30 cm breed en 10 meter lang. Deze zijn te verkrijgen in zwart, rood en bruin.

ondervorst

RVS schroef

Om vorsten te bevestigen kunt u RVS schroeven gebruiken. Deze zijn voorzien van een neopreenvolgring. Deze zorgt ervoor dat het boorgat wordt gedicht en de vorst niet breekt.

Vogelschroot/vogelmuisschroot

Als u last heeft van vogels en/of muizen op uw dak, kunt u een vogelschroot of vogelmuisschroot aanschaffen. Op deze manier voorkomt u dat vogels, muizen en ratten tussen het dakbeschot en de dakpannen gaan nestelen. Dit op een diervriendelijke manier.

Vogelschroot
broekstuk

Broekstuk

Een broekstuk is voor de afwerking van de aansluiting tussen de daknok en hoekkeper, of van daknokken die op elkaar aansluiten. 

Chaperonpan

Een chaperonpan is een dakpan die wordt gebruikt als hulpstuk, om bij te dragen aan de afwerking van lessenaardaken, afgenokte piramidekap of aansluitingen op platte daken.

 

Knikpan

Een knikpan, is zoals het woord al zegt, een dakpan met een knik. De knikpan wordt toegepast bij de overgang van dak naar gevel, maar ook bij een inspringende knik in het dak.

Onderpan

Voor een strakke afwerking van de dakvoet gebruikt u een onderpan. Op deze manier wordt de onderzijde van het dak tussen het dakschot en de pannen afgesloten.

 

Dubbele welpan

Een dakpan met een dubbele wel. Deze pan wordt gebruikt voor de afwerking van de zijkant van het dak.

Doorvoerpan

Een doorvoerpan wordt gebruikt als kanaal voor bijvoorbeeld de aanvoer van verse lucht en de afvoer van rookgassen. Op daken met verschillende hellingen toepasbaar.

Ventilatiepan

Een ventilatiepan zorgt ervoor dat de bovendruk onder de dakpannen wordt opgeheven. Aanvullend is het slim om de bovenste rij dakpannen die onder de vorsten liggen, altijd vast te schroeven. Deze blijven dan altijd goed liggen.

Piron

Een piron is een ornament dat op een voet staat en op het uiteinde van een nok van een dak wordt geplaatst. Een piron dient als versiering en kan verschillende vormen hebben.

Geïnteresseerd in hulpstukken en toebehoren

 

Bent u op zoek naar gevelpannen of andere hulpstukken? Handelsonderneming ter Meer staat voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen, een vrijblijvende offerte aanvragen of ons telefonisch bereiken via 0522-473338. Langskomen kan natuurlijk altijd. Bekijk onze openingstijden hier.